Sluiten

Geroosterde bloemkool (zaghram mashwya)

Met dit gerecht maak je indruk, en dat zonder veel moeite. Op een zomerse dag op het terras of net ZO eerlijk als verwarmend sharing hapje dat het Oosten instant op je bord tovert.

Lees hier het artikel over culinair Jordanië.

 

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • Gele en normale mosterd
  • Tahin
  • Citroen
  • Granaatappel
  • Koriander
  • Kerstomaat
  • Geitenyoghurt (of Griekse yoghurt)
  • Sumac
  • Extra virgin olijfolie van goede kwaliteit om het bord mee af te werken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°c en als die op temperatuur is, mag de bloemkool er in z’n geheel in. Haal een deel van de buitenste bladeren eraf zodat de buitenkant een mooi goud kleurtje krijgt. Deze mag 15 minuten in de oven.

Je marineert de bloemkool vervolgens door hem in te smeren met een dun laagje gele mosterd in combinatie met normale mosterd. Hierna gaat de bloemkool opnieuw de oven in, ditmaal voor 22 minuten, nog steeds op 220° C. Laat de bloemkool afkoelen tot kamertemperatuur en plaats hem vervolgens 30 seconden in de microgolfoven op 750 watt.

Voor de afwerking meng je tahin met citroen, naar eigen smaak en deze mag royaal over de in 10 cm dikke plakjes gesneden bloemkool gelepeld worden. Tot slot, een schepje yoghurt, gehalveerde kerstomaatjes, verse koriander en sumac om het geheel een mooie kleur en finale Oosterse touch te geven. Serveer met een schijfje citroen op het bord om naar eigen smaak toe te kunnen voegen.

OOK HET PROBEREN WAARD

Jordaanse ossenhaas, hummus, dukkah, lokale groenten en eigen jus

Jordaanse ossenhaas, hummus, dukkah, lokale groenten en eigen jus

Edwin Soumang, restaurant ONE

Lees meer
Hummus met groene bonen en koriander

Hummus met groene bonen en koriander

Chef Diaa Qadamane van Majdoline restaurant

Lees meer
Ramen noodle soep met paksoi en beef

Ramen noodle soep met paksoi en beef

Thaam's Kookshow

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht