Met dit gerecht maak je indruk, en dat zonder veel moeite. Op een zomerse dag op het terras of net ZO eerlijk als verwarmend sharing hapje dat het Oosten instant op je bord tovert.
Lees hier het artikel over culinair Jordanië.
Met dit gerecht maak je indruk, en dat zonder veel moeite. Op een zomerse dag op het terras of net ZO eerlijk als verwarmend sharing hapje dat het Oosten instant op je bord tovert.
Lees hier het artikel over culinair Jordanië.
Verwarm de oven voor op 220°c en als die op temperatuur is, mag de bloemkool er in z’n geheel in. Haal een deel van de buitenste bladeren eraf zodat de buitenkant een mooi goud kleurtje krijgt. Deze mag 15 minuten in de oven.
Je marineert de bloemkool vervolgens door hem in te smeren met een dun laagje gele mosterd in combinatie met normale mosterd. Hierna gaat de bloemkool opnieuw de oven in, ditmaal voor 22 minuten, nog steeds op 220° C. Laat de bloemkool afkoelen tot kamertemperatuur en plaats hem vervolgens 30 seconden in de microgolfoven op 750 watt.
Voor de afwerking meng je tahin met citroen, naar eigen smaak en deze mag royaal over de in 10 cm dikke plakjes gesneden bloemkool gelepeld worden. Tot slot, een schepje yoghurt, gehalveerde kerstomaatjes, verse koriander en sumac om het geheel een mooie kleur en finale Oosterse touch te geven. Serveer met een schijfje citroen op het bord om naar eigen smaak toe te kunnen voegen.