Sluiten

Jordaanse ossenhaas, hummus, dukkah, lokale groenten en eigen jus

Tijdens zijn reis door Jordanië kreeg Edwin Soumang de opdracht om een hoofdgerecht te bereiden en hierin het rundsvlees van een lokale (hof)leverancier te verwerken, een uitdaging waar hij maar wat graag mee aan de slag gaat. Het toneel van de avond is Manara Arts & Culture, met een prachtige rooftop, die vanuit Weibdeh, een hoger gelegen stadsdeel een wijds uitzicht biedt over de rest van de stad. De mooi geklede gasten worden verwelkomd met een glas Jordaanse schuimwijn alvorens aan tafel te gaan en te genieten van de meesterwerkjes van de chefs. Een heerlijke avond, die voelt als een bezegeling van een mooie week, een geslaagd project, een fantastische reis. Het recept van Edwin dat deelt hij graag met jullie in vereenvoudigde vorm. Heb je toch nog vragen, dan mag je hem een berichtje sturen op zijn Instagram @edwinsoumang

Lees hier het artikel over Edwin's reis door Jordanië

Ingrediënten

Nodig voor 4 personen:

4 st. Jordaanse (of lokale) tournedos
4 st. mini aubergine
4 st. mini courgette
100 gr. dukkah kruiden
200 ml. bietensap licht afgebonden
100 gr. hummus (beetje verdund met bouillon)
100 ml. rode wijn jus
100 ml. Maida Koroneiki olijfolie

100 gr. gegaarde kikkererwten
10 gr. tahini
20 ml. Maida Koroneiki olijfolie
Peper en zout

Bereidingswijze:

  • meng de kikkererwten met de tahini en olijfolie. Bak deze in de oven op 170 graden C gedurende ongeveer 25 min totdat ze krokant zijn. Afkoelen, grof hakken en mengen met de helft van de dukkah.
  • Aubergines en courgettes in tweeën snijden en inwrijven met olijfolie, peper, zout en dukkah. Garen in de oven op 180 graden C.
  • Tournedos mooi medium rare aanbakken en op smaak brengen met peper en zout. 
  • Verdeel de krokante kikkererwten over de 4 tournedos en plaats ze in het midden van het bord. Garneer de 3 sauzen, biet, rode wijnjus en hummus rondom de tournedos. Plaats de courgette en aubergine op de tournedos. Beetje olijfolie over de tournedos sprenkelen en het gerecht is klaar om te serveren.  Enjoy!

OOK HET PROBEREN WAARD

Hummus met groene bonen en koriander

Hummus met groene bonen en koriander

Chef Diaa Qadamane van Majdoline restaurant

Lees meer
Geroosterde bloemkool (zaghram mashwya)

Geroosterde bloemkool (zaghram mashwya)

Chef Abdul Sami van Alsinyor

Lees meer
Fondant aardappel met venkel en sesam saus van gepofte look

Fondant aardappel met venkel en sesam saus van gepofte look

Restaurant Klost'r

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht