De Beejekurf ziet bijen als onderdeel van zijn signatuur: bijen staan voor ambacht en bedrijvigheid. De insecten maken met hun gezamenlijke inspanning een bijzonder product: honing.
De Beejekurf ziet bijen als onderdeel van zijn signatuur: bijen staan voor ambacht en bedrijvigheid. De insecten maken met hun gezamenlijke inspanning een bijzonder product: honing.
Maak de langoustine schoon en brand de staartjes kort met een koksbrander. Breng op smaak met vinaigrette en fleur de sel. Serveer lauw/warm.
Ponzu vinaigrette
Meng alle vloeistoffen door elkaar. Bind de vinaigrette met xantaangom. Snij de passievrucht open en doe de pitjes in de vinaigrette. Ontdoe de grapefruit van de schil en vliezen en meng door de vinaigrette.
Pastinaak crème
Gaar de pastinaak sous-vide met wat groentebouillon. Blender tot crème met de witte chocolade en rasp en sap van de limoen.
Citrus botersaus
Fruit de sjalot met de knoflook, blus af met witte wijn. Voeg de langoustinebouillon toe en laat langzaam trekken. Monteer met crème fraîche en boter en breng op smaak met de yuzu en ponzu.
Citrus crème
Breng de coulis, sushi-azijn, suiker en water aan de kook. Agar en citras toevoegen en 3 minuten koken. Daarna storten en goed terugkoelen. Tot slot het mengsel tot gladde gel draaien in een blender.