Sluiten

Tomaat met watermeloen en basilicum crème (Restaurant Marrees)

Ingrediënten (4 personen)
Marinade voor de tomaten

2,5 dl azijn
1,25 dl water
5 gram zout
35 gram suiker
1 el. korianderzaad
3 laurierbladen
6 rode kerstomaten
6 gele kerstomaten
12 gele tomberry tomaten
12 rode tomberry tomaten
12 blokjes watermeloen
4 vellen papadum

Vinaigrette van basilicum
25 gr. basilicum blaadjes
1 eierdooier
30 gr. jus de volaille
2,5 dl notenolie
0,25 dl verjus de Perigord
Peper en zout

Bereidingswijze:
Breng alle ingredienten voor de marinade aan de kook laat het afkoelen. Pliceer (ontvel) de tomaten en leg ze 24 uur in de marinade. Daarna even frituren in de frituur.
De basilicum met de eiedooiers fijn malen in de cutter. Voeg jus de volaille toe en maal dit even mee. Voeg ondertussen druppelsgewijs de olie toe zodat het geheel gaat binden. Als de olie voor de helft is toegevoegd schud je de verjus erbij. Even roeren en vervolgens de rest van de olie toevoegen. Breng het eventueel op smaak met peper en zout.
 

Restaurant Marrees │ Stadhuispassage 10, 6001 KK Weert │ +31 (0)495 452 028
contact@restaurantmarrees.nlwww.restaurantmarrees.nl

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht