Sluiten

Kerst dessert: Ring met koekje en pistache spongecake

Wat is een feestmaal zonder prachtige desserts? Dat vroeg Navenant zich ook af. Om het familiekerstdiner helemaal af te maken, vroegen we patron cuisinier Peter van Rooij van Restaurant Vanille om sierlijke desserts te delen.

Granaatappel met pistache en Vanille mousse.

Benodigdheden

  • Granaatappel sap vers
  • Vanille mousse
  • Pistachenootjes gebrand en grof gehakt
  • Pistache spongecake
  • Tuilesbeslag
  • Mint topjes
  • Bladgoud

Werkwijze:

300 gram vers granaatappelsap met 75 gram suiker en 3 gram agar koken en in vorm spuiten en als interieur gebruiken en kleine balletjes (klein beetje bewaren en tot gel draaien om op raster te spuiten met bladgoud en mint topjes voor de afwerking).

Tuilesbeslag maken:

  • 100 gram boter gesmolten
  • 100 gram suiker
  • 100 gram eiwit
  • 100 gram gezeefde bloem

Alles tot beslag mengen en in siliconen matje strijken en afbakken op 170 gr 6 minuten

Spongecake:

  • 100 gram eiwit
  • 60 gram pistache poeder
  • 60 gram dooier
  • 60 gram suiker
  • 20 gram bloem

Alle ingrediënten gladroeren in keukenmachine, massa door een fijne zeef doen en 24 uur laten rusten.

Massa in sifonfles doen en beluchten met 2 gaspatronen en in plastic drinkbekers doen en op halve kracht 30 sec in magnetron garen (checken beslag moet droog zijn, eventueel meerdere seconden langer) beker inprikken van onderkant en onderste boven laten afkoelen.

Vanillemousse:

500 gram room met 1 vanillepeul uitgeschraapt laten trekken met 75 ram suiker,
8 gram gelatine oplossen met 150 gram witte chocolade, alles goed mengen en uitzeven (24 uur laten rusten).
Opslaan met mixer met 100 gram mascarpone. Massa in vorm spuiten en hierin het interieur aanduwen en afdekken met mousse en afstrijken, invriezen en later storten en afspuiten met airbrush in de gewenste kleur

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht