Sluiten

Honingmousse

Het nagerecht van ONE voor Navenant: een kerstboom met frisse perzik, perzikijs en een top van heerlijke chocolade, past prima bij een kerstmenu.

Het recept is van Edwin Soumang, Patron-cuisinier ONE*

Recept

4 porties

  • 250 ml slagroom
  • 135 g melk
  • 35 g honing
  • 3 blaadjes gelatine
  • 85 g witte chocolade
  • ½ vanillestokje
  • 100 g pure 70% chocolade (Bio)
  • cacaoboterspray

Bereiding
Slagroom lobbig kloppen. Melk met honing en vanille koken. Gelatine oplossen in hete melk. Over witte chocolade gieten, glad roeren, afkoelen. Slagroom erdoor spatelen. In mallen spuiten en volledig invriezen (minimaal 6 uur).
Bevroren mousse uit de silicone vormen duwen.
Bevroren mousse kort dippen in pure chocolade en direct afspuiten met cacaospray en koel bewaren.

Rode perzik sorbet

  • 500 g perziken
  • 120 g suiker
  • 120 ml water
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 el citroensap
  • ½ vanillestokje

Bereiding
Suiker en water mengen en koken. Blenderen met perziken en citroensap. Opdraaien in een ijsmachine. Kleine ballen maken en afspuiten met cacaoboterspray. In vriezer bewaren.

Chocoladesaus

  • 188 g 70% chocolade (Bio)
  • 47 ml room
  • 33 ml melk
  • 75 g golden syrup
  • 56 g boter
  • 1 g zout
  • Cacaoboterspray

Bereiding
Hak de chocolade fijn. Verwarm room en melk tot net warm. Haal van het vuur en voeg chocolade toe. Voeg boter, golden syrup en zout toe. Roer tot een gladde saus. In silicone malletjes invriezen.
Bevroren mousse uit de silicone vormen duwen.
Bevroren mousse kort dippen in pure chocolade en direct afspuiten met cacaospray en koel bewaren.

Honingtuille

  • 50 g boter, gesmolten
  • 50 g suiker
  • 1 el honing
  • 1 eiwit
  • 25 g bloem

Bereiding
Oven 180°C voorverwarmen. Boter, suiker en honing mengen. Eiwit toevoegen en bloem erdoor spatelen. Beslag in diverse silicone matjes uitsmeren en dan in de oven 5–7 min. bakken tot goudbruin. 

Bouw het dessert op met alle bovenstaande ingrediënten tot een mooie kerstboom. Eventuele extra chocoladesaus kan er nog overheen gegoten worden.
Merry Christmas.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht