Sluiten

Groentequiche met spekjes

Thamar Zeijen houdt zich als creatieve receptontwikkelaar, food styliste en fotografe het liefste de hele dag bezig met eten. Haar recepten en food fotografie projecten deelt ze met de wereld via haar blog, Thaam’s Kookshow.

Thaam houdt van ‘easy cooking’, maar dan wel net even anders dan de standaard recepten! Haar doel is om haar volgers te inspireren om thuis lekker, makkelijk en gezond te koken en zo iedere avond weer wat lekkers op tafel te toveren.

www.thaamskookshow.nl
Instagram: thaamskookshow

Ingrediënten:

  • 1 verse hartige taartdeeg
  • 1/2 prei
  • 125 g spekjes
  • 100 g spinazie
  • 1 bol courgette
  • 10 trostomaatjes
  • 4 aardappelen voorgekookt
  • 3 eieren
  • 150 ml kookroom
  • 1 el mosterd
  • 2 tenen knoflook

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Vet de taartvorm in en beleg deze met het verse taart deeg.
  3. Snijd en was de prei goed en snijd ook de courgette, tomaatjes en voorgekookte aardappelen in kleine stukken.
  4. Verhit in een wokpan een scheut olijfolie en bak hierin de prei, courgette, de spekjes en spinazie kort samen. Breng dit op smaak met wat zout en peper.
  5. Meng deze voorgebakken groenten met de tomaatjes en de voorgekookte aardappelen en vul de taartvorm met deze groenten. Zorg hierbij dat je zo min mogelijk vocht van de gebakken groenten in de taartvorm schept, anders wordt je quiche bodem te waterig.
  6. Mix nu de eieren met de kookroom en breng deze mix op smaak met de mosterd, verse fijngesneden peterselie, zout, peper en de fijn geperste knoflooktenen.
  7. Giet dit mengsel over de groenten in de taartvorm en zorg dat dit niet over de rand van het taart deeg komt.
  8. Vouw nu de randen een stukje naar binnen, waarna de quiche de oven in kan voor circa 30 min. totdat deze goudbruin kleurt en de binnenkant goed gaar is geworden.

Ook het proberen waard

Pittige geroosterde pompoen-kokossoep

Pittige geroosterde pompoen-kokossoep

Thaam's Kookshow

Lees meer
Frisse ricotta met gegrilde perzik en pistache

Frisse ricotta met gegrilde perzik en pistache

Thaam's Kookshow

Lees meer
Pittige geroosterde paprikasoep

Pittige geroosterde paprikasoep

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht