Sluiten

Gingerbread people

Loop de Brusselsestraat in en je ruikt het meteen: versgebakken koek, warme kaneel en chocolade. Dat is de wereld van Ginger Mullenders (33), eigenaresse van Ginnies. “Ik zit al dertien jaar in het vak”, zegt ze. “Op mijn twintigste koos ik voor bakkerij en patisserie, en sindsdien heb ik op heel wat plekken gewerkt. In Maastricht, Eindhoven, zelfs in Australië. Overal leer je iets nieuws. Een andere manier van werken, smaken combineren, precisie… dat neem je allemaal mee.”

INSTAGRAM @GINNIESMAASTRICHT

Recept

30/40 cookies

Ingrediënten

  • 1 recept Gingerbread koekdeeg

Royal icing

  • 1 vers of gepasteuriseerd eiwit
  • 330 g Poedersuiker
  • 2 eetlepels water

Werkwijze

  1. Volg het recept voor het Gingerbread koekdeeg voor de Gingerbread Lemon pie.
  2. Verwarm je oven voor op 180C
  3. Bestuif het werkblad met bloem en rol de koekjes uit tot 3 mm dikte, in gewenste vorm. Het is het best als je vormpjes allemaal ongeveer even groot zijn. Verschillen de groottes? Bak ze dan allemaal per grootte af, zodat ze een gelijke garing krijgen.
  4. Bak de koekjes af op ongeveer 12 - 16 minuten, afhankelijk van de grootte van je koekje.
  5. Laat afkoelen
  6. Klop voor de royal icing het eiwit en poedersuiker tot een geheel. Voeg een lepel water toe en klop tot een dikke luchtige icing waar je een stijve piek uit kunt trekken. Voeg zo nodig wat extra water toe tot gewenste dikte.
  7. Versier je koekjes met een spuitzak met een kleine ronde spuitmond. Zorg dat je je icing ondertussen goed bedekt tegen uitdrogen.
  8. Laat je koekjes minimaal 2 uur uitdrogen.
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht