Sluiten

Gemarineerde gamba’s in aardappel

Ingrediënten (4 personen)
Zeezout en peper
½ bosje basilicum
½ limoen
1 citroen
1 deciliter soja
1 sjalot
1 ui (in ringen gesneden)
1,5 deciliter dragonazijn
1,5 deciliter water
3 eidooiers
3 grote aardappels
12 gamba’s
100 gram tempurameel
200 gram geklaarde boter
400 gram rucola

Bereiding
Marineer de gamba’s tien minuten in de citroen, limoen, soja en sjalot. Snijd de aardappels tot lange slierten. Maak een beslag van het tempurameel en 1,5 deciliter water. Draai de aardappelspaghetti om de gamba’s en haal ze door het tempurabeslag. Frituur de gamba’s twee minuten op 180˚C. Frituur ook de basilicumblaadjes en uienringen kort. Klop de eidooiers en dragonazijn langzaam luchtig lauwwarm op en voeg voorzichtig de geklaarde boter toe.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht