Sluiten

Gekonfijte poulet noir jus

Ingrediënten
1 hele Poulet Noir
250 gram ui, selderij, prei
3 blaadjes laurier, 2 takjes tijm, 2 tenen knoflook
2 dl witte wijn
3 dl gevogelte jus
Groenten van het seizoen (bijvoorbeeld groene asperges, bimi en zoete aardappel)
Ganzenvet
Kastanje champignons
Zilverui
Verse dragon
Tuinboontjes
Gepofte puntpaprika (in blokjes)

Maak de kip schoon, en verwijder de poten, vleugels en ingewanden. Braad de poten en vleugels aan en konfijt deze zachtjes in het ganzenvet op 80 ˚C. Pluk de gare poten van het bot en laat de vleugels afkoelen. 
Maak het vlees van de pootjes aan met een beetje jus, bak de kastanje champignons aan in de olie en blus met boter en wijn. Voeg het geheel toe aan het vlees en de jus, samen met de gehalveerde zilveruitjes. Zet opzij en warm het geheel even kort vlak voor gebruik.

Braad de kip op het karkas goudbruin in de olie en later met een beetje roomboter. Voeg de knoflook, tijm, ui, selderij en prei toe. Blus met witte wijn. Laat de kip dan rustig garen met het deksel op de pan. Zodra de borsten gaar zijn, deze uit het karkas snijden en nog even kort de huid krokant bakken. Haal de “oesters” uit het karkas en probeer de verleiding te weerstaan deze zelf al op te eten.

Serveer de kip met groentes die je lekker vind, wij kozen voor groene asperges, bimi, paddenstoelen en zoete aardappel.  

Het vocht uit de pan met de jus opzetten en samen in laten koken, voeg de punt paprika, tuinboontjes en dragon toe en geniet!

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht