Sluiten

Gambas al pil pil

Alleen de Spaanse namen van de gerechten klinken al ’s zomers. Vieiras con espuma de langosta, carrillada Ibérico & gambas al pil pil. Oftewel: coquilles met pastinaakcrème en schuim van langoustine, gestoofde varkenswangen van het Ibérico-varken & gepelde garnalen in hete, pikante knoflookolie. Typisch Spaanse gerechten volgens de chef-kok. “Gasten gaan hier altijd met een glimlach naar buiten”, concludeert Willems. Geloof ons maar dat met deze recepten uw gasten ook met een glimlach bij u aan tafel zitten. www.cafemadrid.nl

¡Que aproveche!

Ingrediënten

  • 200 gr gamba
  • 1 el piri piri kruiden
  • 2 el knoflookpulp
  • 400 ml pil pil olie
  • 1 teen knoflook gehakt
  • Spaans breekbrood

Bereidingswijze

  1. Maak de gamba’s helemaal schoon
  2. Marineer de gamba’s met 1 el piri piri kruiden en 2 el knoflook
  3. Laat de gamba’s voor 1 dag marineren

Opdienen

  1. Zet de gamba’s onder met pil pil olie en breng deze aan de kook
  2. Garneer af met de gehakte knoflook
  3. Serveren met Spaans breekbrood
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht