Ingrediënten (4 personen)
1 eidooier
0,75 dl azijn
25 gr suiker
1 gr zout
250 ml zonnebloemolie
10 gr basilicum
20 gr peterselie
20 gr bieslook
5 gr spinazie
150 gr bulgur
1 ui
4 asperges
100 gr doperwten
4 radijsjes
100 gr jonge sla
Ingrediënten (4 personen)
1 eidooier
0,75 dl azijn
25 gr suiker
1 gr zout
250 ml zonnebloemolie
10 gr basilicum
20 gr peterselie
20 gr bieslook
5 gr spinazie
150 gr bulgur
1 ui
4 asperges
100 gr doperwten
4 radijsjes
100 gr jonge sla
Voor de aspergemarinade in een blender de eidooier, de azijn, de suiker, het zout, de basilicum, de peterselie, de bieslook en de spinazie cutteren. Heel langzaam tijdens het draaien de olie toevoegen. Even kort laten draaien en in een bakje koud zetten. De bulgur gaar koken in ruim water met zout.
Als deze gaar afgieten in een vergiet en af laten koelen. Breng de bulgur op smaak met een beetje fijn gesneden bieslook, een gesnipperd uitje en een beetje aspergemarinade. Schil de asperges en breng deze in koud water met zout aan de kook. Gedurende 1 minuut zacht laten koken en vervolgens af laten koelen. De asperge in 3 à 4 stukken snijden en marineren met de aspergemarinade. Plaats de aangemaakte bulgur in het midden van het bord. Maak verder op met de doperwten, in schijfjes gesneden radijsjes, jonge sla en gemarineerde asperges bij.