Biet, zwezerik, tomasu soja
Tussengrecht van Restaurant One
Chefkok: Edwin Soumang
Biet, zwezerik, tomasu soja
Tussengrecht van Restaurant One
Chefkok: Edwin Soumang
Biet, zwezerik, tomasu soja
Soja tomasu buerre blanc
Benodigdheden:
Ui aanzweten zonder te kleuren en afblussen met de witte wijn. Tot de helft inkoken en de room toevoegen. Dit ook weer tot de helft inkoken. Sojasaus toevoegen en voor het serveren met een staafmixer goed glad staven.
Gerookte aardappelpurre
Benodigdheden:
Aardappels in de school koken. Zodra ze gaar zijn, warm pellen en direct door een zeef pureren. Langzaam warme melk en klontjes boter toevoegen totdat er een mooie gladde puree ontstaat. Op smaak brengen met zout. In een rookkast de puree 10 minuutjes licht roken.
In zout gegaarde biet
Benodigdheden:
Aan het zeezout een druppel water toevoegen zodat het zout plakkerig is. In een ovenschaal de biet helemaal inpakken in zout. In de oven op 180 graden de bieten in zout ongeveer 1,5 uur laten garen. Schaal uit de oven halen en ongeveer 3 uur de biet in het zout laten afkoelen. Biet uit het zout verwijderen, pellen en partjes breken.
Snijbiet
Benodigdheden:
Snijbiet wassen en de nerf verwijderen. Ui aanzweten met een beetje olie en de snijbiet toevoegen. Kort roeren, beetje zout toevoegen en zodra de snijbiet geslonken is direct op bord leggen.
Serveren
Doe de puree midden op het bord en leg de snijbiet er netjes omheen. Bieten opwarmen en op de puree leggen. Saus eromheen en afmaken met zonnebloem blaadje, mini spinazie en een aardappelkoekje. Enjoy!!