Sluiten

Asperges uit de oven met bacon, verse peterselie en hazelnoten

Thamar Zeijen houdt zich als creatieve receptontwikkelaar, food styliste en fotografe het liefste de hele dag bezig met eten. Haar recepten en food fotografie projecten deelt ze met de wereld via haar blog, Thaam’s Kookshow.

Thaam houdt van ‘easy cooking’, maar dan wel net even anders dan de standaard recepten! Haar doel is om haar volgers te inspireren om thuis lekker, makkelijk en gezond te koken en zo iedere avond weer wat lekkers op tafel te toveren.

www.thaamskookshow.nl
Instagram: thaamskookshow

Ingrediënten

  • 500g witte asperges
  • 2 el olijfolie
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 50 g crème fraîche
  • Scheutje water
  • Snuf suiker
  • 150g baconreepjes
  • 50g hazelnoten
  • 20g verse peterselie
  • 1 citroen
  • Snuf zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Schil de asperges en snijd de onderkant ervan af.
  3. Kook de asperges in een pan met genoeg water gedurende circa 5 minuten.
  4. Meng ondertussen de olijfolie, Provençaalse kruiden, geperste knoflook, zout en peper.
  5. Leg een bakpapiertje op een ovenschaal en leg hierop de asperges, giet hierover de kruidenolie. Grill de asperges in de oven gedurende circa 10 minuten totdat deze goudbruin zijn.
  6. Verhit een steelpannetje en meng de crème fraîche, mayonaise, mosterd en een scheutje water tot een sausje. Breng op smaak met 1 tl citroensap, snufje suiker, peper en zout. Proef goed totdat je de juiste balans voor jezelf hebt gevonden.
  7. Voeg de baconreepjes toe aan de bakplaat en gril deze nog 5 minuten mee in de oven.
  8. Crush de hazelnoten en rooster de noten in een pannetje gedurende circa 3 minuten totdat deze goudbruin zijn.
  9. Snijd de verse peterselie fijn.
  10. Serveer de gegrilde asperges met de saus en bacon en top af met verse peterselie, peper en geroosterde hazelnoten.
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht