Sluiten

Aardappelgratin met Gruyere kaas

Niets zegt comfort food zoals een goudbruine aardappelgratin. De romige saus met Gruyère, knoflook en kruiden smelt samen met de zachte aardappelschijfjes tot een gerecht dat zowel doordeweeks als bij een dinerfeestje indruk maakt.

www.thaamskookshow.nl
Instagram: @thaamskookshow

Boodschappenlijstje (2 pers.):

  • 400 g aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 1/2 gele ui
  • 400 ml kookroom
  • 100 ml melk
  • 2 el boter
  • 1 el patentbloem
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 1 teen knoflook
  • 100 g Gruyere kaas
  • 50 g jong belegen kaas
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • Snuf peper
  • Verse krulpeterselie
  • Verse tijm

Bereiding:

1. Snijd de gele ui fijn. Verhit een koekenpan met een 1 el boter en fruit hierin de gele ui. Leg deze even aan de kant.
2. Verhit in een sauspan 1 el boter en voeg de bloem toe. Meng goed en voeg hierna meteen de kookroom toe en de melk. Verhit goed.
3. Voeg de bouillon, een geperste teen knoflook, nootmuskaat, tijm en peper toe aan de saus.
4. Rasp de Gruyere en jong belegen kaas en laat dit smelten in de saus.
5. Voeg nu ook de gebakken uitjes toe en roer deze er doorheen.
6. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet de aardappelschijfjes in een rondje in de ovenschaal en giet hierover de kaassaus. Bak in de oven gedurende circa 20 minuten totdat het goudbruin is.
7. Garneer af met verse peterselie.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht