Akropolis - Geleen
Al veertig jaar kookt de familie van eigenaren Spiros en Michalis Tsiplakis de puurste en eerlijkste Griekse gerechten in het hartje van Geleen. De zaak heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot hoogwaardig restaurant, waarvoor zelfs Griekse architecten zijn ingeschakeld om de het interieur te maken tot wat het nu is. Het vloerzand komt uit Santorini en er is gebruik gemaakt van het Grieks marmer. “We koken hier dagvers en doen dat met passie. We importeren zelfs de aubergines vanuit Griekenland”, vertelt Tsiplakis.
Akropolis deelt met ons haar aubergineballetjes met citroenmayonaise, scampi’s saganaki in metaxasaus en kipsouvlakispiesjes met avocado-tzaziki. Hoewel we normaalgesproken de fles Ouzo koud zouden hebben liggen voor deze tapasgerechten, raadt Michalis aan om hier wijn bij te drinken. Griekse, uiteraard, want die behoren de laatste jaren tot de wereldtop. Michalis schenkt in zijn restaurant exclusieve, authentieke Griekse wijnen. Wist u dat de oudste druivensoort ter wereld Grieks is?
Kali orexi!