Sluiten

Limburgse signatuur: Kasteeltje Hattem

Als ik vanaf de Maastrichterweg aan de zuidkant van de oude bisschopsstad Roermond de fraaie en lommerrijke bomenlaan inrijdt die naar Kasteeltje Hattem en het gelijknamige stadspark leidt, realiseer ik me hoe lang het geleden is dat ik hier voor het laatst was. Ruim twintig jaar, maar de statige laan en het kasteeltje zijn nog altijd van bovenaardse schoonheid. Hoogste tijd daarom voor een hernieuwde kennismaking met het kleinste en charmantste kasteeltje van Nederland!
Tekst: Jos Caubo / foto’s: Kim Roufs

Stel je voor: een doodgewone doordeweekse donderdagmiddag in juni en op het terras van je restaurant zitten ruim 50 gasten gezellig te lunchen, met uitzicht op een fraai park. Ik ken weinig restaurateurs die daar niet meteen voor zouden tekenen. Frank Keuten, samen met partner Daan de Ruiter eigenaar van Kasteeltje Hattem, weet bijna niet beter. “We zijn trots en blij dat het ons lukt om zowel voor de lunch als voor het diner iedere keer zo’n mooie bezetting te realiseren. We hebben veel vaste gasten, waarvoor de aanwezigheid van Daan en mij een belangrijk onderdeel is van hun ‘gastgevoel’. Natuurlijk komen ze primair vanwege onze keuken, maar onze eigen ongedwongen en bourgondische inbreng speelt zeker ook een grote rol.”

Frank vertelt dat ze 19 jaar geleden samen bij een Nijmeegs horecabedrijf werkten, dat op zeker moment zou worden verkocht en waar ze wel trek in hadden. Puur bij toeval kwamen ze er achter dat de makelaar ook Kasteeltje Hattem in de verkoop had. “We hadden helemaal niet bedoeling om naar Midden-Limburg te komen, maar we waren gewoon nieuwsgierig naar dit leuke kasteeltje. Lang verhaal kort: toen we hier de eerste keer kwamen aanrijden waren we allebei meteen verkocht.”
Heel begrijpelijk, want er zijn niet veel restaurants in Nederland waar je zó’n mooie entree hebt. En dat voor je eerste eigen bedrijf! Inmiddels wonen de heren bijna 19 jaar in ‘Remunj’, en fietsen ze trots elke ochtend vanuit de stad door de prachtige bomenlaan naar hún kasteeltje. “Elke dag opnieuw voelt dat als een voorrecht om te mogen doen,” glimlacht Frank.

Het hele artikel lezen? Bestel hier Navenant editie 3 voor €7,50.

MISSCHIEN VINDT U DIT OOK INTERESSANT

Zomerse recepten

Zomerse recepten

Easy cooking met Thaam

Lees meer
Abonneeactie SpaSereen Maastricht

Abonneeactie SpaSereen Maastricht

5X Navenant Magazine + Cadeau: toegangsvoucher voor Spa Sereen Maastricht (t.w.v. €40,-) Voor maar €16,50 in totaal!!

Lees meer
Piemonte

Piemonte

Wijnen van Piemonte

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht