Sluiten

‘Een gewoon sateetje kan ook heel lekker zijn’

‘Een gewoon sateetje kan ook heel lekker zijn’
Ralph de Kok over het groot maken van de Green Egg

Als ‘Cuijkse jong’ toerde hij jarenlang als beroepsmuzikant (contrabas en basgitaar) door alle staten van de VS. In die periode werd hij aangestoken door het barbecuevirus. Inmiddels zijn we ruim dertig jaar verder en is hij een internationaal gelauwerde grillmeester en barbecuespecialist. Hij leerde sterrenchefs koken op de Big Green Egg, heeft de grootste barbecuespeciaalzaak van Nederland, kookt - uiteraard op de barbecue - in een tvprogramma, heeft een eigen Youtube-kanaal en ga zo nog maar even door. Maak kennis met: Ralph de Kok (49).

“Bekend, dat kunnen we nú wel zeggen. Maar in de 00’s was barbecueën nog helemaal niet populair. Dat betekende dat ik echt flink aan de bak moest om de barbecue te promoten. Ik herinner me dat ik mijn eerste winterbarbecueworkshops gaf. Daar had destijds nog niemand van gehoord. Tegenwoordig gebeurt barbecueën nog steeds het meest in de zomer, maar zie je toch ook regelmatig hobbykoks die bijvoorbeeld met Kerstmis buiten onder het afdak een mooie ribeye staan te bereiden.”

Lees het hele interview met Ralph de Kok inclusief twee recepten in Navenant uitgave 2 vanaf pagina 82

Tekst: Jos Caubo / Foto’s: Bram Becks, Kim Roufs

 

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht