Het voorjaar is van start gegaan en velen hebben de barbecue alweer uit het vet gehaald. Maar de echte liefhebber houdt de barbecue het liefst het hele jaar op temperatuur. René Brienen van Brienen aan de Maas in Well doet niets liever dan buiten de Big Green Egg of Quan rokend te houden. Deze sterrenchef doe je dan ook geen groter plezier door hem een middag zijn gang te laten gaan en ons tijdens een masterclass kennis te laten maken met de ins en outs van slow cooking. Tekst: Frans van Tuel / Foto's: Bram Becks
Het is nog winter, maar een fel zonnetje zorgt voor een aangenaam temperatuurtje. Ideale condities voor een culinaire slow cook sessie bij René Brienen in het Noord-Limburgse Well. We hebben er zin in en helemaal wanneer we bij aankomst de Quans en Big Green Eggs op het terras volop zien roken. “Ja, aan de voorbereiding zal het niet liggen”, vertelt de chef-kok enthousiast. “Ik stond vanochtend al om half vijf op. Ik heb ook nog een megagrote order bezorgboxen die ik deze week moet leveren. Maar voor deze sessie maak ik graag tijd vrij. We maken een rondgang langs de verschillende Quans en Big Green Eggs die ik hier heb staan en telkens licht ik een andere bereiding toe. Ook heb ik nog een primeur in petto en laat ik jullie kennis maken met míjn versie van de welbekende Boston Butt, namelijk ‘de Wellse Butt’.”
Lees verder in Navenant Magazine 1 / 2021 vanaf pagina 20 of lees het artikel hier