Een nieuw gezicht, een nieuwe kaart en een nieuw keukenteam. Met de komst van Guido Braeken als chef de cuisine is restaurant ‘Julemont’ klaar voor een nieuw tijdperk. De ervaren en gedreven chef heeft Beluga Loves You ingeruild om de keuken van het fine dining restaurant van Château Wittem naar een nog hoger niveau te tillen.
“Soms komt er een kans op je pad en dan is het tijd om te springen”, vertelt Guido Braeken over zijn entree bij Château Wittem. “Voor mij voelt deze plek als een sprookje. Letterlijk, want wie ervaart dat niet als je hier komt aanrijden door de poorten en het kasteel betreedt. De rustige, intieme en luxe sfeer die deze omgeving ademt, zorgt ervoor dat je even uit het drukke en hectische leven stapt. Een genot om in deze omgeving te mogen werken en een mooie vervolgstap voor mij.”
Guido (36) werkte in de afgelopen jaren onder andere in de keuken van De Leuf in Ubachsberg, onder leiding van de invloedrijke Paul van de Bunt. Vervolgens was hij zeven jaar lang souschef onder Ralf Berendsen in de keuken van gastronomisch restaurant La Source, onderdeel van Domaine La Butte aux Bois in Lanaken. De laatste jaren was hij keukenchef bij Beluga Loves You in Maastricht. "Met deze culinaire ervaring op zak, de gedrevenheid en creativiteit die hij meeneemt, is er sprake van een perfecte match met Château Wittem. Wij verheugen ons erop binnenkort weer veel gasten met het totaalpakket van culinaire beleving en een elegante en rustige omgeving te mogen verwennen”, aldus Victoria Wilden, managing director van Château Wittem.
Kaart & keukenteam
De kaart zoals die onder leiding van Guido zal worden samengesteld, is net als de uitstraling van het Château, telkens een mix van oud en nieuw. Een klassieke Franse basis die wordt gecombineerd met eigentijdse en eigenzinnige elementen. Guido: “Een gerecht moet in balans zijn. Elk product moet je in zijn waarde laten, puur eerlijk. ”Het keukenteam zal in de opstart bestaan uit twee souschefs waar Guido al eerder mee heeft gewerkt en twee Franse koks die reeds werkzaam zijn voor Julemont. Het team heeft daarmee een internationaal karakter. Guido: “Het is vooral een heel enthousiast en creatief team. We staan te popelen om onze gasten in de intieme setting een unieke, culinaire ervaring mee te geven. Vanwege de corona maatregelen is dat op dit moment helaas alleen nog mogelijk voor hotelgasten. We kijken uit naar het moment dat we straks weer volledig open mogen en ook niet hotelgasten kunnen komen proeven en genieten in onze dining room of op het terras in onze kasteeltuin.”